Wanneer je in je droomhuis woont is het ingewikkeld om na te denken over waar je over tien jaar wilt wonen. Gewoon hier zeg je dan. We hebben zes jaar gezocht naar een huis en we kwamen dit op het spoor doordat een vriendin op het schoolplein hoorde dat dit huis te koop kwam voor een gezin met kinderen en ons inseinde.

Het is een groot huis met een tuin, het was een enorm pand vol achterstallig onderhoud en met funderingsnoodzaak. Dat maakte de koopprijs toen, eerste helft negentiger jaren, doenlijk.

Sommige vrienden vroegen zich af waar we in hemelsnaam aan begonnen en anderen zeiden: we zijn nu niet jaloers maar over vijf jaar wel. We hebben het als een tien jarenplan gekocht en zijn er natuurlijk veel langer mee bezig geweest om een en ander aan te pakken. We kunnen alweer bijna opnieuw beginnen. Bovendien zijn we aan de slag met verduurzamen.


Over tien jaar zijn we in de tachtig en zal het traplopen met de drie etages die we nu bewonen wel een andere uitdaging vormen. We kijken nu af en toe naar nieuwbouwprojecten, we zijn alleen wel gewend aan de ruimte die we nu bewonen, dus we begrijpen dat we moeten inkrimpen, maar tot een derde van onze huidige woonruimte zal niet gaan.

Een ander bezwaar aan de nieuwbouwprojecten die we nu in Amsterdam zien is dat ze zo stenig zijn, de verdichte stad noemen ze dat geloof ik. Weinig groen. De stad uit vinden wij niet acceptabel. Juist als je ouder bent is wat de stad aan cultuur en vertier te bieden heeft een enorm pluspunt. Ook het OV vinden wij in Amsterdam geweldig.




Op deze foto zie je een deel van de suite die we hebben laten inbouwen nadat de fundering vernieuwd was. De schuifdeuren hebben we een jaar eerder op de stoep gevonden waar ze uit een ander pand in de straat gesloopt waren. Als experiment zijn de boeken op kleur gesorteerd. Het is niet literair, maar persoonlijk vind ik het er wel leuk uitzien


Wat hebben we in de aanbieding >>