Waar een wil is, is een weg. Zo ben je net als velen, jaren geleden aan je woning in onze buurt gekomen. Eerst klein op jezelf, daarna met je partner. Er kwamen kinderen en via het schoolplein hoorde je van een vriendin dat haar op leeftijd zijnde buurvrouw graag kleiner wilde wonen. Wonderwel lukte de onderlinge verkoop en je gezin kreeg leefruimte in de eigen buurt.

En nu ben je zelf zo ver, de kinderen zijn uitgevlogen, je verlangt naar gelijkvloers en hebt voldoende aan minder. Zou dat nog welk lukken? Hier heb je een sociaal netwerk opgebouwd en ben je begaan met je buurtgenoten. Tegelijk is je buurt is meer dan ooit gewild. Het ‘economisch gewin’ viert hoogtij ten koste van de sociale waarde. Je buurt is nog altijd kinderrijk. Ben jij hun perspectief op hier kunnen blijven? Hoe gaan jullie elkaar vinden?

Een online marktplaats gaat dit niet oplossen. Je wil ook niet te kijk staan. Je behoefte is nog niet acuut, maar niet vreemd en van alle tijden. Het delen van verhalen en wensen, en elkaar ontmoeten, legt een goede basis om samen in met je geliefde buurt verbonden te blijven. Een kwestie van onderling vertrouwen opbouwen en gunnen.

Blijvenwoneninjeeigenbuurt.nl wil deze verhalen en wensen verzamelen. Puur om drempels weg te nemen en een ontmoeting mogelijk te maken. We willen geen bemiddelaar zijn, maar behulpzaam zijn bij het bewust worden van de gedachte en het vinden van de speld in deze buurthooiberg.

Blijvenwoneninjeeigenbuurt.nl is een initiatief van Stadsdorp Vondelhelmers, buurtbewoners wordt ondersteund door Stichting Coloci.