Als je in een te grote woning woont als eigenaar, dan is splitsen één van de mogelijke oplossingen. Maar ja, is dat niet heel duur, ingewikkeld, een grote verbouwing en enorm veel geregel?
Vaak is dit het eerste dat je denkt en dan schuif je het besluit ver voor je uit. In ons wooncafé hebben we het hierover. Wat we nodig hebben is een splitsingscoach. Net als een energiecoach: iemand die je even de weg wijst en inzicht geeft wat het in jouw geval zou betekenen. Die een halve dag met je in je huis rondloopt en naderhand - op één A-4tje een indicatie en advies geeft.
Een splitsingscoach!
Wij hebben een splitsingscoach gevonden. Wie is dat?
- een architect met ervaring met splitsen in Amsterdam, zowel bouwkundig als wat betreft de vergunningsregels,
- die dit tegen een redelijk tarief wil doen.
Twee mensen van het wooncafé zijn de proef aangegaan en zeer positief over de opbrengst. Eindelijk heb je globaal een idee wat het in jouw huis zou betekenen en wat het ongeveer kost. Dan kun je besluiten of je wilt splitsen, of toch niet.
Je kunt in het wooncafé horen wie de splitsingscoach is, hoe het werkt en wat een advies van de splitsingscoach kost.
En verder
Wij hebben de gemeente aangeraden om een splitsingscoach te benoemen. Daar denkt men over na, want ook de gemeente wil dat er meer vaart komt in het doorstromen van ouderen.
Nog een tip: als je wilt splitsen om een deel van je huis te verkopen, zoek dan eerst een koper, die dat samen met je wil doen. Dan deel je de sores en de nieuwe toekomstige eigenaar van een deel van je huis kan het meteen laten maken zoals hij/zij het hebben wil, waardoor je niet direct na het splitsen geconfronteerd wordt met een volgende verbouwing.