Als jong stel met twee kleine kinderen in de Amsterdamse binnenstad waren we lange tijd tamelijk wanhopig op zoek naar iets ruimers met meer frisse lucht, dat toch betaalbaar was.

Toen hadden we enorme mazzel. Iemand die ons huis wel wilde kopen vertelde dat hij bijna iets anders had gekocht, in een akelig saaie buurt, maar dat was gelukkig niet doorgegaan. De bank wilde het niet financieren, want de buurt was te slecht. Dat was een huis in Helmersbuurt, vlakbij het WG.

Wij kenden de buurt. Het WG was geloof ik net weg, er werd druk verbouwd, en of het pleintje nog een taxistandplaats was weet ik niet meer. Maar we hadden vrienden daar wonen en we kenden ook het type huis. Het was 1985, we konden het betalen. (De balken bleken verrot etc., , dus zo goedkoop was het uiteindelijk ook weer niet, maar dit terzijde.)

Nu, vele jaren later, is mijn droom om gewoon hier in deze buurt te kunnen blijven, en verschillende opties daarvoor zijn al gepasseerd. Maar ik maak bv. muziek, al die jaren zonder klachten van de buren, en ik droom niet van een tweekamer appartement ergens op driehoog, ook al is er een lift. Dus waar kan ik dan wel van dromen?

Wat heb ik in de aanbieding? >>